Vikabalkong har över 30 års erfarenhet av balkonginglasningar och balkongräcken.

Inglasning
Vi tillverkar och monterar Inglasning av balkonger till såväl byggföretag som bostadsrättsföreningar och privatkunder.
Den ramlösa Inglasningen viks-in på balkongen, detta gör att glasen blir enkla att putsa.

Fördelar:
Egenutvecklade produkter, Snabba leveranstider, Svensk kvalité, Egen tillverkning, Egna montörer, 30 års branscherfarenhet, 5 års garanti på arbete och material, Kostnadsfria hembesök och infomöten för föreningar, Vi hjälper till med bygglovshandlingar och andra tillstånd, Kan erbjuda olika betalningsalternativ.   

Funktion:
Glasskivorna löper i överkantens hjulskena och underkantens styrskena. Med hjälp av en gångjärnsmekanism kan glasen vändas 90° vid sidväggens insida.Därmed kan hela eller delar av balkonginglasningen friläggas samt glasputsning utföras inne på balkongen.

Produktbeskrivning glas:
Glasen tillverkas i 6,8 och 10mm härdat säkerhetsglas, med slipade kanter. Glasskivornas bredd är ca. 700 mm. Övriga mått anpassas.
På glasens över och underdel limmas aluminiumprofiler, på vilka glid- och styranordningar är monterade. Mellan glas monteras alltid transparenta h lister för att få en smäcker och tät konstruktion. Glidbeslag och hjul är av amidplast (nylon), mässing och rostfritt stål.

Produktbeskrivning aluminiumprofiler:
Med Vikabalkongs låga underprofil endast 8,5 cm hög slipper du skymma utsikten!
En balkonginglasning består av två horisontala aluminiumprofiler, en överprofil som monteras direkt i taket och en under profil som monteras på räcke eller golv.
Aluminiumprofilerna levereras normalt naturanodiserade, men kan erhållas pulverlackerade.

Ramlösa inglasningar brf